Magunkról

 

A Hódmezővásárhelyi Tájékozódási Futó Club (HTC) 1991-ben alakult, több előtte működő szakosztály jogutódjaként.

Elnöknek Nagyillés Mihályt választották, sportágunk városi meghonosítóját, aki tanárként, edzőként számtalan tanítványával ismertette és szeretette meg ezt a szép, izgalmas sportot.

Egyesületünkben többen vannak még az alapító tagok közül, akik jelenleg is aktívan sportolnak. Többen szereztek edzői képesítést, mert fontos feladatnak tekintik a folyamatos utánpótlás-nevelést.

Jelenleg Bán Sándor és Hetényi Ferenc irányítja a fiatalok munkáját.

Az egyesület elnöke Rostás Irén, az eddigi legeredményesebb vásárhelyi tájékozódási futó. Egy tucat országos bajnokságot nyert, a 70-es években válogatott versenyző, világbajnoki bronzérmes.

Az elmúlt évtizedek alatt versenyzőink közül sokan értek el kiemelkedő eredményt, nyertek bajnokságokat, kupaversenyeket, hozzájárulva a HTC országos elismertetéséhez. A neveket itt hosszú lenne felsorolni.

A versenyzés mellett minden évben megrendezzük a Hódmezővásárhely Kupa regionális tájékozódási versenyt.

A tájékozódási futás fizikai és szellemi felkészültséget igényel. Meg kell tanulni térképet olvasni, tájolót használni és ezek segítéségével a terepen önálló döntéseket hozni.

A tájékozódási futás családi sport. A gyerekek szüleikkel, nagyszüleikkel együtt vesznek részt a versenyeken. Mindannyian elindulnak saját kategóriájukba, az élményük pedig közös.

 

A tájékozódási futás zöld sport. Fontos szerepet kap a természetszeretet és természetvédelem.